



Comuna Marginea


Tehica prin care se obțin oalele la Marginea este aceași tehnică preistorică, de ardere înăbușită șilustruirea cu ajutorul unei cremene. Pământul din care se fabrică oalele este adus de olari de la marginea satului și ars în cuptoare circa 10 ore pentru ca negrul de fum să pătrundă în vase și astfel să le dea culoarea neagră tipică acestor vase.
Ceramica de Marginea este un tip de ceramică tipic comunei Marginea din județul Suceava. Se caracterizează îndeosebi prin culoarea neagră pe care o dobândesc obiectele după ardere, dar și prin păstrarea unor forme tradiționale.


În cadrul complexului de la Marginea se află şi un muzeu etnografic, amenajat într-o casă veche de peste 100 de ani, un adevarat loc de popas pentru oaspeţi. Odată intraţi în casă puteţi admira costumele populare din Bucovina, cu precădere din zona Radauţi, costume populare folosite de locuitorii din zona la cele mai importante evenimente din viaţa satului.De asemenea în muzeu mai pot fi găsite şi obiecte de ceramică, ţesături, împletituri, coşuri de nuiele, coliere din mărgele, ouă încondeiate, ouă cu mărgele.






